Monday, 9 September 2013

Saya Nak Naikkan Berat Badan!!!

Luahan hati Yannie Daud pada pukul 16:34 1 comments Links to this post

Hai..Welcome September :)

Haaaa..lepas-lepas raya ni, ramai yang tanya pasal "SET NAK KURUS" je..tup-tup ade la jugak yang message Yanie nk tahu pasal "SET WEIGHT GAIN " ni..

Kalau korang yang kurus sangat ni mesti dah bosan bila orang gelar korang macam-macam kan??

"lidi", "kepeng", "papan" dan macam2 lagikan??

Dah makan macam-macam tapi berat still gak sama... Dah tak tahu kan nak buat macam mana?

Ada juga yang try "Appeton weight gain"..tapi malangnya  tak berkesan..kalau ada yang naik berat pun, badan jadi menggeleber..uikkkssss!!!!xcantik la kan... Siapa yang nak badan yang tak fit kan..

So, apa kata korang yang kurus tu cuba "SET WEIGHT GAIN" dari Shaklee ni..insyaAllah takkan menghampakan disamping rasanya yang marvelous..yummeh!!!


Selain dapat naikkan berat badan, korang juga akan dapat manfaat lain seperti badan yang sihat..
So, 2 in 1 la..


Apa yang ada dalam "SET WEIGHT GAIN" ni??

i) Mealshakes (retail price :RM 113.75)

Mealshakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. 

p/s: Rasa mealshakes ni memang sedap :)

ii)B Complex (retail price: RM 53.75)

Vitamin B Complex adalah merupakan gabungan dari beberapa vitamin yang larut air. Komponen B kompleks terdiri daripada:

1. B1 (thiamin)
2. B2 (riboflovin)
3. B3 (niacin)
4. B5
5. B6 (pyridoxine)
6. B12 (cobalamine)
7. Acid folic
8. Asid panthothenic
9. Biotin

Setiap komponen dalam vitamin B Complex memiliki fungsi khusus. Vitamin ini membantu dalam fungsi sistem pertahanan tubuh dan saraf yang sihat. Ia juga membantu dalam penghasilan sel darah merah dan mampu mencegah anemia. Selain itu ia juga terlibat dalam penghasilan tenaga dan berguna untuk kemurungan dan stress. Ia adalah nutrien anti-tekanan. Ia juga membantu mencegah masalah kehilangan berat badan.

iii) Vitalea (retail price : RM 88.75) 

Merupakan multivitamin terbaik yang terkemuka dan lebih komprehensif kerana mengandungi 23 vitamin dan mineral kritikal dalan jumlah yang seimbang untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang.

  • 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada radikal bebas
  • 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan tulang
  • 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
  • 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk vitamin A yang lebih biopotent
  • 3 kali lebih selenium untuk melindungi paru-paru, kolon dan prostat
  • 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong proses pembinaan tulang
  • 6 kali lebih boron untuk menyokong kesihatan tulang
  • 10 kali lebih Biotin yang menyokong proses pengeluaran tenaga
Untuk satu "SET WEIGHT GAIN" ni..retail price adalah RM256.25..Ape??? Mahal?? jangan risau..
pm/sms/whatsapp saya untuk dapatkan HARGA YANG ISTIMEWA..

Hubungi saya:

Yanie (ID 987084)
sms/whatsapp : 017-2515755
Facebook: Eiryannie Daud
FB Page: Beautyliciousshop

Thursday, 29 August 2013

Atasi migrain dengan mudah dan selamat...

Luahan hati Yannie Daud pada pukul 15:35 0 comments Links to this post


MIGRAIN!!!!
Hanya orang yang pernah alami sahaja yang tahu bagaimana penderitaan dia.. Ya ampun..Tuhan sahaja yang tahu kan.. Saya dulu pun pernah alami migrain..tapi tak lah teruk sangat sampai nak kena hentak-hentak kepala kat dinding tu kan.. Tapi sekarang, alhamdulillah migrain saya boleh dikatakan totally GONE..
Alhamdulillah..

Antara punca-punca migrain ni ialah:



  • Kekurangan zat dan nutrisi
  • Faktor keturunan
  • Kesan dari pengambilan ubat-ubatan
  • Wanita yang mengalami haid atau pra-haid
  • Terlalu banyak mengambil kafein
  • Mengamalkan makanan yang mengandungi MSG dan nitrat


  • Kalau sakit sangat tu, mesti kita dah tak kisahkan nk ambil PONSTAN ke PANADOL ke asalkan migrain tu hilang.. TAPI AWAS!!! Pengambilan ubat-ubatan seperti ni boleh mendatangkan risiko untuk jangka masa panjang.

    So, langkah mudah dan selamat untuk atasi migrain adalah dengan pengambilan supplement yang natural serta mengamalkan pemakanan dan gaya hidup yang sihat.

    Antara supplement yang sesuai untuk penghidap migrain ialah:

    B COMPLEX dan OSTEMATRIX

    B COMPLEX


    Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain. Vitamin B yang lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang migrain, malah mencegah penyakit-penyakit lain seperti depression dan strok.

    OSTEMATRIX (kombinasi Kalsium, Magnesium dan Vitamin D)

    Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

    Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migraine. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

    Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.




    Bagi yang berminat untuk mendapatkan 2 produk yang hot seperti di atas, boleh hubungi saya:
    sms/whatsapp: 0172515755
    Facebook: eiryannie daud
    FB page: Beautyliciousshop


    Harga yang menarik menanti anda..Jangan lepaskan peluang ni!!!! Saya sedia membantu anda..

    Thursday, 22 August 2013

    Hilangkan Sakit Belakang Ketika Hamil Dengan SHAKLEE

    Luahan hati Yannie Daud pada pukul 11:55 0 comments Links to this post
    Assalamualaikum dan salam sejahtera..

    Hari ni saya nak bagi testimoni sendiri pula pasal OSTEMATRIX dari SHAKLEE. Memang best dan berbaloi-baloi ambil OSTEMATRIX ni.

    Memandangkan saya ni memang yang jenis yang tak boleh nak minum susu langsung (minum je mesti muntahkan balik), pening juga nak cari supplement ape yang perlu diambil untuk gantikan susu memandangkan pada masa tu saya baru hamil dalam 8 minggu.

    Setelah, menanyakan PAK GOOGLE tentang produk-produk SHAKLEE yang sesuai, pak GOOGLE suggest la si OSTEMATRIX ni.. Then, lepas tu saya pun mula la consult dengan sifu saya PN. DAYA. Alhamdulillah, lepas consultation tu, saya pun try la ambil OSTEMATRIX seperti yang dicadangkan.

    Pada mulanya, saya ambil OSTEMATRIX ni hanya untuk gantikan susu dan untuk mendapatkan sumber kalsium yang mencukupi untuk saya dan baby kt dalam kandungan ni. TAPI...tanpa saya sedari, OSTEMATRIX juga telah hilangkan sakit belakang yang saya alami masa tu.. Selalunya kalau bangun tidur memang susah sangat nak angkat badan. Tapi,  lepas ambil OSTEMATRIX tak sampai seminggu terasa perubahan yang sangat-sangat ketara.Rasa ringan je badan ni. Lenguh-lenguh kaki pun dah hilang..Alhamdulillah syukur :)

    Yang bestnya jugak, masa travel balik kampung Hari Raya Aidilfitri haritu juga yang juga mengambil masa yang saaaaaaannngggaaaattttt lama (15 jam dari JB-Kedah dan 17 jam dari Kedah ke JB) saya langsung tak ade sakit pinggang atau belakang walaupun masa tu saya tengah hamil 24 minggu.. Itulah sebabnya saya cakap tadi memang berbaloi-baloi ambil OSTEMATRIX ni..

    Nak tahu Kenapa Ostematrix Shaklee Sungguh Istimewa?? Ini kerana...

    • Formulasi untuk produk kalsium Shaklee dinamakan Ostematrix ini didatangkan lengkap bersama Vitamin D, Zinc, Copper, Manganese, Boron. Mineral-mineral ini membantu untuk penyerapan yang maksimum ke dalam badan
    • Selain itu, jenis kalsium yang digunakan untuk formulasi Ostematrix adalah munggunakan calsium carbonate, calsium citrate dan calsium citrate malate Semua jenis kalsium ini mudah dihadam dan diserap ke dalam badan.
    • Formulasi ini juga adalah untuk memastikan matriks tulang kita lebih kuat dan sihat.
    •  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.
    • Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.  
    Harga Pasaran: RM61 (120 kaplet)


    Jom dapatkan sekarang!!!

    Untuk sebarang pertanyaan dan info lanjut, boleh hubungi saya di

    sms/whatsapp: 017-2515755
    email: eir_yannie@yahoo.co.uk
    Fan Page: Facebook.com/beautyliciousshop

    Hubungi saya segera untuk dapatkan tawaran yang terhebat serta konsultansi PERCUMA :)

    Wednesday, 21 August 2013

    VIVIX dan Ostematrix Hilangkan Migrain??

    Luahan hati Yannie Daud pada pukul 09:08 0 comments Links to this post



    Alhamdulillah, saya nak share experience dari seorang kenalan yang menghidap migrain yang agak teruk..
    Setelah ambil VIVIX dan OSTEMATRIX dari SHAKLEE, migrain dia hilang..Alhamdulillah, dengan izin dari ALLAH..Kita hanya mampu berusaha dan berdoa..Selebihnya Dia yang menentukannya...

    Ok, ni saya copy paste balik testimonial daripada kenalan tu..no editing tau.. :)

    "Salam. 

    Saya ada migrain. Semalam saya sakit kepala sampai hantuk-hantuk kepala sendiri. Sesiapa yang tengok, mesti fikir saya macam orang gila dah. Hehe... Sakiiit sangat sampai saya ada terfikir untuk amik mc hari ni.


    Kawan saya tanya, kenapa saya takmau makan paracetamol (macam dulu2)... Saya jawablah yang saya nak elak masukkan 'bahan kimia' dalam badan. (Dulu, kalau sakit kepala, memang selamba je amik ponstan)

    Dia tanya lagi, dahtu macammana nak hilangkan sakit? Saya spontan jawablah yang saya akan fight sakit ni dengan vitamin Shaklee (seriuuus tak perasan yang saya jawab gitu. haha.. - maybe sebab saya tahu yang Shaklee tak guna menda2 kimia/sintetik).

    Nak dijadikan cerita, malam tadi saya amik Ostematrix 4biji, sesudu Vivix dan minum banyaaaak air sebelum tidur.

    Alhamdulillah pagi ni bangun tidur, rasa baguuus sangat. Hilang sakit kepala, terus boleh gi kerja macam biasa.

    **selalunya, kalau saya sakit kepala, akan berlarutan selama lebih 48jam.

    Terima kasih Shaklee!

    Hihi...
    terasa mahu bercerita.

    (': "


    So, sesiapa yang berminat boleh la pm saya untuk the best price dan consultation
    sms/whatsapp: 017-2515755
    email: eir_yannie@yahoo.co.uk / yannie85@gmail.com

    COD: area SKUDAI 
    Kalau luar dari Johor, dun worry..sy akan poskan utk anda..cheers :)





    Tuesday, 20 August 2013

    JOM KURUS DENGAN SHAKLEE

    Luahan hati Yannie Daud pada pukul 12:13 0 comments Links to this post
    Assalamualaikum and salam sejahtera kawan-kawan semua..

    Raya2 ni mesti banyak jemputan rumah terbuka kan??SO, JOM BUANG LEMAK & KURUS WALAUPUN MAKAN PELBAGAI JUADAH DI HARI RAYA NI dengan set kurus dari SHAKLEE..

    1)Set kurus budget (Lecithin + Alfalfa)
    2)Set kurus optimum (Herb Lax, Lecithin, Energy tea mix, Shake milk)

    PM/MSG/Whatsapp
    017-2515755

    email: eir_yannie@yahoo.co.uk / yannie85@gmail.com
    for the best price and more info about the products 


    COD : area Skudai 


    Saya kini Pengedar Sah SHAKLEE di JOHOR BAHRU ( ID:987084).

    Luahan hati Yannie Daud pada pukul 00:33 0 comments Links to this post




    Salam kawan-kawan semua..

    Alhamdulillah..sy kini dh jd pengedar yang SAH utk produk2 SHAKLEE.  ( ID:987084)
    So sesiapa yang berminat tu bole la contact2 saya ye..

    sms/whatsapp : 017-2515755
    email: eir_yannie@yahoo.co.uk / yannie85@gmail.com

    Saya akan bagi harga yang TERBAIK dan yang pasti LEBIH MURAH berbanding retail price..

    Produk2 bole COD area SKUDAI, esp Taman Universiti, UTM, AEON dan kawasan-kawasan yang sewaktu dengannya..

    bagi yang xbole COD area Skudai ni, don't worry..saya akan poskan produk kepada anda..Just tunggu je kat depan rumah posmen ataupun lori kurier datang hantar ;p.

    So apa tunggu lagi..cepat contact saya laju-laju untuk dapatkan produk yang terhebat di pasaran :)




    Thursday, 1 August 2013

    Bunga Tisu Marvelous untuk bunga telur or bunga pahar!!!

    Luahan hati Yannie Daud pada pukul 23:59 0 comments Links to this post
    INI STICKY POST.. Untuk post terbaru scroll ke bawah ok :)


    Cantik tak bunga tisu kat dalam pic kat atas tu??? Ade saper2 berkenan tak dengan design tu??
    Kalau berminat, bole contact Yanie sebab sekarang ni Yanie dah bukak order untuk bunga tisu.. Bunga tisu ni sesuai sangat kalau nak dijadikan bunga telur atau bunga pahar untuk majlis kahwin ke aqiqah ke potong jambul ke khatam quram ke or majlis bertunang.. Sure meletop2 nanti majlis korang tu :)

    FYI, korang bole request color yang korang nak..Yang kat atas tu design yang yanie buat masa majlis kahwin yanie ari tu. Korang jugak bole request design either sekuntum or 2 kuntum bunga. Yang kat gambar atas tu untuk 2 kuntum bunga. Harga dia RM 4.00 per pc..tapi kalau order 101 pcs ke atas,ade diskaun :)

    Untuk sekuntum bunga (macam bunga pahar yanie kat pic bawah ni ) price dia RM 3.00 per pc. And off course kalau 101 pcs ke atas,ade diskaun jugak :)-sorry ye gambar untuk yg 1pc bunga xclear sangat. 

    Yanie buka order ni untuk saper2 je xkisahla korang kat negeri or negara mana pun :) Penghantaran adalah melalui pos. Kalau nak COD pun bole tapi kat certain2 places kt Kedah, Penang or JB..so, do contact me k :)


    Abaikan gambar pengantin tu..hehe :p
    So, sape2 yang berminat jangan malu2 email yanie kat eir_yannie@yahoo.co.uk or bole sms or whatsapp/ wechat/ kakoa at 017-2515755 atau follow instagram yanie @eiryannie.. Kalau nk request quotation dulu pn bole..Yanie sedia melayan korang..

    Promotion SNE Beautskin Essence

    Luahan hati Yannie Daud pada pukul 23:59 0 comments Links to this post
    Promotion!!!

    (ini sticky post ok..entry baru sila scroll ke bawah)

    Nak cantik macam ADIRA Ombak rindu tu dan Scha Al-Yahya?? Kulit dorang putih dan gebu gitu kan??
    Tengok ni gambar-gambar dorang..



    Baru2 ni, Scha Al-Yahya dah dilantik jadi duta produk ni tau..so, xnak try ke? :) Sempat la nak cantik time raya nanti..hehe


    Sekarang, saya ada buat promotion untuk SNE Beautskin Essence ni.



    Starting 1 March 2013, price dia RM 250/box.

    TAPI... saya nak bagi special price RM 240 je dekat kawan2 kat blog ni.. psssttttt.... promotion ni saya nak bagi sampai end of this year tau (31 Dec 2013).WOWWW!!! Best kan.. So, ape lg, jom la try :) And one more thing, this product is HALAL dan diluluskan oleh KKM tau..so tak yah risau or ragu-ragu nak ambik this supplement :)

    Ni ada info tentang Beautskin Essence ni:


    Enriched with unique super platinum plant essence
    100% plant essence which easily absord by body cells
    Utilized advance Supercritical CO2 Extraction Method, high concentration with stabilized activity
    Promotes metabolism and regulates body system
    Promotes skin health through the supply of nutrients to the skin
    Dosage : 
    Adults : 2 capsules each time, 2 times daily (morning half hour before breakfast and before sleep) or else you can take 2 capsules per day (2 capsules before sleep)


    Ni pulak, bahan-bahan yang ada dalam essence ni

    Seabuckthorn Seed Oil
    Radix Puerariae Lobata

    Lycopene
    Pine Nut Oil
    Beeswax
    So...anyone interested, just email me eir_yannie@yahoo.co.uk k :) or tinggalkan komen kat bawah k atau sms/whatsapp/kakao/wechat 017-2515755

    Kalau berminat, nak tau pasal produk2 lain SNE seperti SNE Capsule bole jugak contact Yanie k.. i'll give u the best price.. (^__^)


    Wednesday, 20 February 2013

    From Malaysia to UK, Venice n Paris..Part 2

    Luahan hati Yannie Daud pada pukul 15:40 0 comments Links to this post
    Holaaaa...

    Masya Allah..dah bersawang gile blog ni..hahaha..ye la bz sangat last year smpai xsempat nk update langsung blog ni..sorry guys..

    Ok..previous post yannie ade gtau nak continue pasal travel Yannie yg dah hampir dua tahun yg lepas kn..hahaha..xpela..janji mesti ditunaikan..

    16 and 17 Sep 2011 (Fri & Sat)

    Sepanjang dua hari ni, kitorang just jalan-jalan around Venice..Orang lain amik water taxi, kitorang ni jalan kaki je..huhuhu..lenguh jugak kaki ni nak pusing satu venice tu..jom kita layan gambar k :)

    Ni kitorang kat depan HARD ROCK CAFE VENICE :)

    Spaghetti in tomato sauce..sooo yummeh!!!

    Kat sini..sangat banyak merpati..best bagi makan kt dorang..nnt dia datang je bertenggek kat tangan kita :)

    GONDOLA..tapi nak naik tu kene pikir dua tiga kali sbb mahal sangat :p

    Cili kat pasar..sangat fresh sayur-sayuran kat pasar ni

    Haaaa..ni la jambatan yg ada dalan video klip YUNA : Terukur Di  Bintang tu :p

    Macam-macam masquerade masks yang ada kat Venice ni..Soooo beautiful

    Lepas dah penat jalan-jalan kat Venice, kitorang pun amik la train dari Venice ke Paris lak..Penat memang la penat...tapi  ENJOY!!!

    18, 19 and 20 Sep 2011 (Sun, Mon & Tue)

    Sepanjang 3 days kat PARIS ni adalah satu pengalaman yang sangat - sangat menyeronokkan. 

    Early morning 18 Sep, kitorang sampai kt train station BERCY..wooaaahhhhh!!!!sangat2 sejuk time tu. 
    Masa kt France, Yannie stay kt hotel near to Brochant Metro..Alhamdulillah..hotel tu milik orang Islam..So, pasal kebersihan, don't worry :) Hotel tu just nice utk backpackers macam kitorang ni..

    Nasib baik, hotel tu dekat dengan Metro (ketapi kat France), so sangat senang nk ke mana-mana saje..

    Sepanjang 3 hari kat France, banyak tempat yang Yannie pergi such as Eiffel Tower (sesape yang nk pergi sini, Yannie suggest korang beli tiket on9 tau..kalau nk beratur...mau 2-3 jam sampai lenguh kaki nk berdiri..kitorang nasib baik beli on9, so dapat priority la bole naik cepat..hehehe). Yannie pn jalan-jalan gak sekitar France..best..banyak tempat shopping..hehe..Antara tempat lain yang Yannie pegi ialah La Defence (ala-ala Putrajaya..hehe), Musee da Lurve (tempat yang ada potret Monalisa tu), Hard Rock Cafe and Moulin Rouge..  Ok, jom kita tgk gambar la ek..nk baca panjang-panjang pon mesti malas kn..hehe..


    Ni Yannie kt depan train station BERCY


    Eiffel...We're in Love

    haha..muka gayat..ni kt atas eiffel tower dan angin masa tu sangat kuat

    Eiffel tower and him

    Pemandangan France dr atas Eiffel  Tower

    La Defense

    Musee da Lurve

    Moulin Rouge..tapi yannie xmasuk pn..just lepak2 kt depan dia je..hehe

    MACAROONS
    Muka kepenatan kat airport sebelum fly to Bristol UK



     Last day kt France, ktorang sempat gak la makan Panini, macaroons and crepes. Hahaha..tengok muka kat atas tu..dah penat sangat.. Kitorang dah nk fly ke UK by Easy Jet..


    Bye-bye France

    Hiiiii Bristol

    Yeay!!! dh sampai kt UK :)

    Dalam train nk ke Treforest

    Dah smpai Treforest..sejuk...it almost 13 deg celcius that time..
    21, 22, 23 and 24 Sep 2011 (Wed - Sat)

    Hoyehhhh!!! 4 hari terakhir di UK ni Yannie just banyak dok kt Pontypridd.. Hari Rabutu, just jalan-jalan area Pontypridd je.. Best gak kat sini sbb x bz.. Kat sini, nak shopping pon best gak..barang-barang xmahal sangat :)

    Hari Khamis 22 hb, Yannie continue shopping lagi kat Ponty and Cardiff. Heeee :p biasalah...perempuan..

    Hari Jumaat, 23 hb, Yannie ambil bas from Cardiff to London.. Kat London, just cuci-cuci mata je..Jalan2 around London..Tak banyak tempat yang dapat pergi sangat sbb masa singkat sangat..huhu..esoknye dah nak balik Malaysia..

    Malam tu, Yannie just stay kt Hotel Robinson Blue Stansted sementara nak tggu fligh keesokan petangnya.. Mahal gile..almost RM400 per nite..botak2..hahaha..

    24 hb, Sabtu..just lepak-lepak kat airport je..Macam biasalah, Air Asia..mesti delayed. Hahahaha..so, Yannie depart to Malaysia around 7pm (waktu UK)..Sedihnya nak tinggalkan UK dan org tu..huhu..Sabar-sabar..

    Yannie sampai kt LCCT pada 25 hb (Sunday) pukul 5.05pm waktu Malaysia..huhu..penatnya sebab esoknya nk kene pergi keje..

    Ok..last skali...jom layan gambar-gambar kt UK pulak...






    Ok..sampai berjumpa lagi...mmmuuaaaahhhh...

    Royalvegas | TAGBOARD | Casino games | party casino 
    Us online casinos
     

    ~ All about MyLiFe, Health and Beauty~ Copyright © 2009 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez